Кремль панікує через низький курс рубля: чому міцна валюта є проблемою для Росії
Кремль панікує через низький курс рубля: чому міцна валюта є проблемою для Росії

Кремль панікує через низький курс рубля: чому міцна валюта є проблемою для Росії

Російський рубль зміцнюється щодо долара США, і це стало справжньою проблемою для Кремля
фото із російських ЗМІ

Російський рубль знизився до показників 2015 року

Офіційний курс рубля щодо долара США знизився до показника 51,158 рубля/$. Це найнижчий показник російської валюти з травня 2015 року.

Рубль РФ цього року став валютою, яка найсильніше зміцнилася. Це стало можливим через спеціальні заходи, вжиті російською владою – зокрема, обмеження для громадян Росії на зняття валюти з банківських рахунків.

.png_108

Російські ЗМІ пишуть , що настільки низький курс рубля викликав паніку у чиновників та бізнесменів, які працюють на експорт. Штучне заниження курсу зменшує доходи Росії від продажу товарів та сировини за кордон.

Про проблеми, пов’язані із нинішнім курсом рубля, заявила і очільниця Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна. На з'їзді Російського союзу промисловців та підприємців Набіулліна визнала , що нинішнє зміцнення національної валюти – це «просто штучний курс».

Післч цього ж, запевнила очільниця Центробанку країни-агресора, обов’язково почнеться різка девальвація рубля, курс різко упаде. Тому, за словами Набіулліної, повернення рубля до довоєнних показників є помилкою.

Крім того, ручне керування курсом рубля різко знизить незалежність та самостійність грошово-кредитної політики Росії – країна буде змушена прив’язатися до іноземних валют та постійно синхронізувати свої дії із банківськими установами цих країн.

Нагадаємо, що ще у квітні британські ЗМІ розповіли про механізм зниження курсу рубля - заборона купівлі доларів для населення та практично повна ізоляція на міжнародних фінансових ринках.

Источник материала
ГЛАВКОМ Оригинальная версия
Поделиться сюжетом