Мусонні дощі забрали життя 77 людей у Пакистані
Мусонні дощі забрали життя 77 людей у Пакистані

Мусонні дощі забрали життя 77 людей у Пакистані

КИЇВ. 6 липня. УНН. Щонайменше 77 людей загинули внаслідок мусонних дощів, що обрушилися на Пакистан, заявив у середу міністр країни з питань зміни клімату, попередивши, що попереду сильніші, ніж зазвичай, зливи. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Більшість смертей сталася в південно-західній провінції Белуджистан, де 39 людей потонули або зазнали ударів через обрив ліній електропередач.

Контекст

Мусон, який зазвичай триває з червня по вересень, необхідний для зрошення сільськогосподарських культур та поповнення озер та гребель на Індійському субконтиненті, але щороку він також приносить хвилю руйнування.

Погано збудовані будинки по всьому Пакистану, особливо в сільській місцевості, можуть зруйнуватися під час повеней, які також знищують величезні ділянки найкращих сільськогосподарських угідь.

Раніше

Найсильніші повені сталися у 2010 році, охопивши майже п'яту частину території країни, внаслідок яких загинуло близько 2000 осіб та було переміщено 20 мільйонів людей.

Згідно з Глобальним індексом кліматичних ризиків, складеним екологічною неурядовою організацією Germanwatch, Пакистан посідає восьме місце серед найбільш вразливих країн до екстремальних погодних явищ, спричинених зміною клімату.

Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
UNN Оригинальная версия
Поделиться сюжетом