Нова модель штучного інтелекту може перекладати 200 мовами
Нова модель штучного інтелекту може перекладати 200 мовами

Нова модель штучного інтелекту може перекладати 200 мовами

У цю епоху технологій щодня вдосконалюються моделі ШІ, і деякі навіть почали вірити, що ШІ став розумним. Хоча журі все ще не підтверджує обґрунтованість цього твердження, Meta оголосила про ще одну мовну модель, яка, на її думку, є значно кращою за конкурентів у перекладах.

Нова модель ШІ називається NLLB-200, де «NLLB» — це абревіатура від «No Language Left Behind», а «200» означає кількість мов, які вона може перекладати. Meta також розмістила відкритий вихідний код моделі на GitHub і має кілька варіантів, починаючи з 600 мільйонів параметрів і досягаючи 54,5 мільярда параметрів, залежно від вашого випадку використання.

Meta похвалилася тим, що NLLB-200 показав кращі результати в середньому на 44% у порівнянні з іншими дослідженнями ШІ в цій галузі. Насправді коли йдеться про деякі індійські та африканські мови, це було краще на 70%. Ці результати базуються на наборі даних FLORES-200, створеному Meta для оцінки в 40 000 різних напрямках мови. Набір даних загальнодоступний для використання розробниками.

Крім того, компанія оголосила, що: Ми також надаємо гранти на суму до 200 000 доларів США на результативне використання NLLB-200 дослідникам і некомерційним організаціям з ініціативами, спрямованими на стійкість, продовольчу безпеку, гендерне насильство, освіту та інші сфери на підтримку Цілей сталого розвитку ООН. Некомерційні організації, зацікавлені у використанні NLLB-200 для перекладу двох чи більше африканських мов, а також дослідники, які працюють у сфері лінгвістики, машинного перекладу та мовних технологій, запрошуються до участі.

Meta каже, що ця модель може призвести до покращень у багатьох випадках використання, таких як створення цифрових помічників або механізмів для додавання субтитрів до фільмів. Зі свого боку, він має намір використовувати NLLB-200 на своїх платформах соціальних мереж (Facebook, Instagram) і розробці метавсесвіту. Джерело

Источник материала
Portaltele Оригинальная версия
Поделиться сюжетом