Росіяни остаточно втратили Windows
Росіяни остаточно втратили Windows

Росіяни остаточно втратили Windows

У російському імпорті зростає частка ноутбуків без попередньої ОС. Про це повідомляє «Комерсант».

Згідно з джерелом, серед усіх ноутбуків, ввезених до Росії у червні, близько 60% пристроїв приїхали без попередньої ОС. Ще навесні частка таких комп’ютерів становила 40%, а перші пару місяців 2022 року — всього 25%. Експерти прогнозують, що до кінця року обсяг ввезених ноутбуків-«пустушок» складе 80-90%.

Імовірно, постачальники та імпортери закуповують ноутбуки без попереднього Windows, щоб заощадити і стримати цінник для кінцевого покупця. Різниця в ціні може сягати 10%. Представник «Ситилінка» зазначає:

«Майже всі бренди ноутбуків, які представлені в Росії, пропонують версії без ОС. … Такі пристрої зручні для користувачів, тому що їх вартість нижча за аналогічні моделі з ОС, а покупець може самостійно вибрати зручний комплекс ПЗ».

При цьому інший співрозмовник «Комерсанта» зазначає, що коли споживач купує ноутбук без попередньої ОС, у 80% випадків він ставить на нього саме зламаний софт.

Раніше ми писали, що з Росії різко зросла кількість запитів на завантаження піратських версій Windows. Це пов’язано з тим, що Microsoft пішла з країни і негласно обмежила можливість завантажувати Windows з російських IP-адрес.

Источник материала
InternetUA Оригинальная версия
Поделиться сюжетом